Najlacnejšie PZP

Povinné zmluvné poistenieMedzi povinne uzatvoriteľné poistenia na Slovenku zaraďujeme aj PZP online. Ide o zabezpečenie vozidla, ktoré chráni vodiča a iných členov cestnej premávky. Podrobnejšie vysvetlenie tohto tvrdenia sa dočítate nižšie. Začnime predstavením toho, čo tento produkt so sebou prináša, čo kryje a prečo je nutné si ho uzatvoriť. Takisto by sme vám hneď chceli poradiť ako ľahko a rýchlo získate to najlacnejšie PZP na auto či iný prostriedok. Priblížime vám aj to, na aké vozidlá je tento zákon aplikovateľný.

V skratke sa však dá povedať, že najlacnejšie PZP a celkovo najvýhodnejšie je to online. K dispozícií je výpočet a porovnanie ceny cez PZP kalkulačku. Preto zbytočne nestrácajte čas a uzatvorte si vhodnú ponuku ešte dnes. Na výber sú všetky poisťovne.

Princíp tohto zabezpečenia cez najlacnejšie PZP

Po podpísaní poistnej zmluvy a zaplatení poistného si môžete vydýchnuť, že plne jazdíte v súlade so zákonom a pri prípadnej vzniknutej nehode nepripadnú všetky trovy na vás. Ba naopak. Ako všade, tak aj tu platí, že vinník platí. A práve preto je vám sprístupnené, teraz už zákonom nariadené, povinné zmluvné poistenie. Oslobodí vás skoro od všetkých finančných nákladov spojených so škodovou udalosťou, ak ste ju zavinili. Ako je to možné? Práve vďaka tomu, že ste si zaplatili poistné (či už ročné, polročné alebo štvrťročné). Tým sa poisťovňa zaväzuje prevziať na seba zodpovednosť, hoc aj čiastočnú, za vami spôsobené škody.

Výšku odškodnenia rovnako upravuje zákon resp. určuje minimálne hodnoty toho, na čom sa poisťovňa musí podieľať. Čo sa týka materiálnej ujmy spôsobenej iným vozidlám alebo posádke, prepláca sa do sumy 1 milión eur. V prípade ujmy na zdraví je hranica o niečo vyššie, dotýka sa až 5 miliónov. Samozrejme, je na poisťovni či toto minimálne krytie bude rešpektovať alebo si ho navýši. Znížiť ho však nemôže.

Ak teda spôsobíte škodovú udalosť, je potrebné s poškodenými spísať zápisnicu o vzniknutej situácii, ktorú dostanete ku každému najlacnejšiemu PZP online. Všetko dopodrobna vypíšte a najlepšie bude vytvoriť fotodokumentáciu. Celý zápis pošle vinník udalosti do svojej poisťovne, ktorá následne vyšle svojho pracovníka, aby si poškodenia overil a určil rozsah škôd. Tie budú následné buď preplatené alebo vyriešené samotnou poisťovňou.

Nevzťahuje sa len na osobné automobily

PZP online nie je potrebné len auto, ale aj iné dopravné prostriedky, ako:

Z uvedeného vyplýva, že sa netýka len motorových, ale aj nemotorových vozidiel. Okrem toho ho potrebujú aj tie vozidlá, ktoré sa bežne v cestnej premávke nevyskytujú, ale ktoré môžu spôsobiť úraz osobe alebo inú škodovú udalosť. Takéto stroje väčšinou nepotrebujú EČV. Preto by sme ako základné kritérium mohli určiť, že toto zabezpečenie je nutné pre všetky vozidlá, ktoré potrebujú technický preukaz. Viac o tom vám povie zákon o povinnom zmluvnom poistení.

Kde zohnať tú najvýhodnejšiu ponuku?

Zelená mazda zaparkovaná pred domomPokiaľ patríte k tej skupine ľudí, teda k väčšine Slovákov, u ktorých rozhodujú aj 2 eurá, v tom prípade máme pre vás výborný tip. Pokiaľ hľadáte to najlacnejšie povinné zmluvné poistenie online na trhu, ľahko si ho viete zistiť z online porovnania vďaka virtuálnej kalkulačke. Do nej stačí zadať len niekoľko údajov o poisťovanom vozidle ako aj o jeho majiteľovi. Tento nástroj je bezplatný a nezáväzný a využiť ho môžete napríklad aj na hore uvedenej stránke.

Mali by sme zdôrazniť, že najlacnejšie PZP hneď nemusí byť to najlepšie. To znamená, že možno vám ponúkne menšie poistné krytie, ako by to možno bolo pri inej ponuke, ktorá by bola o niekoľko eur drahšia. Rozdiely v cene tohto zabezpečenia môžu byť naozaj priepastné a vôbec to nemusí zodpovedať kvalite poisťovateľa. Cenovo sa môže pohybovať od približne 50 eur až do 300 eur! Preto si ešte pred podpísaním poistnej zmluvy dobre ujasnite, čo hľadáte a čo skutočne potrebujete.

Niektoré poisťovne dokonca už v rámci základného zabezpečenia vozidla bezplatne ponúkajú produkty, ktoré sú ináč len súčasťou havarijného produktu. Preto sa vám určite oplatí zaplatiť možno len o 2 eurá viac a byť poistený voči úrazu, výtlku, poškodeným sklám či čokoľvek inému.

Prečo ho nepodceňovať?

Nech už je cena za najlacnejšie PZP motorového vozidla hocaká, rozhodne sa ho neskúšajte podceňovať, pretože od policajnej hliadky môžete odísť odľahčení o niekoľko stoviek eur. Okrem toho vám môže za jazdu na čierno udeliť pokutu aj príslušný Obvodný úrad. Vtedy však nebude na stovkovej, ale na tisícovej úrovni. Konkrétne by to činilo okolo 3 330 eur. To, že ste jazdili bez tohto zabezpečenia a medzičasom ste si ho uzatvorili ešte celú vec nerieši. Ak daný úrad dostane do 2 -3 rokov podnet na to, že ste jazdili bez PZP, vec prešetrí a vy môžete byť stále pokutovaný.

Pri spôsobenej dopravnej nehode bez tohto poistenia preberáte plne na seba celú zodpovednosť za spôsobenú škodu. To znamená, že okrem hore uvedených pokút zaplatíte aj všetky škody, ktoré ste spôsobili účastníkom nehody. Aj materiálne a zdravotné, ktoré môžu činiť až milióny eur.

Ako požiadať?

Funguje to úplne jednoducho. Prídete do poisťovne alebo si otvoríte nejakú tematickú webovú stránku a o najlacnejšie PZP požiadate online. Najlepšie pomocou kalkulačky, pokiaľ máte záujem vidieť všetky vaše ponuky a získať len to najvýhodnejšie na súčasnom trhu. Internet vám celý proces hľadania značne skráti, pretože osobne by ste vaše ponuky zisťovali aj niekoľko hodín odhliadnuc od toho, že sa pobočky nenachádzajú hneď vedľa seba. A možno ani vo vašom meste. Preto je rýchly a jednoduchý 10-minútový prieskum tou najpraktickejšou možnosťou, ako si uzatvoriť poistenie na vaše auto.

Po zobrazenom porovnaní môžete o nejakú ponuku požiadať a to kliknutím na ňu. Dopíšete ešte niekoľko údajov a na mail vám bude doručená dočasná zelená karta, ako aj iné dôležité dokumenty. Okamžite po zaplatení poistného vám poisťovňa zašle originál zelenú kartu a vy si môžete bezstarostne jazdiť.

Už v úvode sme naznačili, že najlepšie povinné zmluvné poistenie získate na stránke, ktorá spolupracuje s mnohými poisťovňami. To, že ide skutočne o špičky dokazuje spolupráca s poisťovňami Allianz, Kooperativa, Komunálna poisťovňa, Axa a mnohých ďalších. Ak by ste potrebovali získať aj iné informácie, skúste sa obrátiť na tento web.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *